YÜKSELEN'DE EĞİTİM ANLAYIŞI

ÖZEL YÜKSELEN EĞİTİM KURUMLARI HAKKINDA

Özel Yükselen Eğitim Kurumları 2002 yılında Ankara Çubuk’ta ilköğretim okulu olarak eğitim ve öğretime başlamıştır. Açıldığı günden bu yana başarılarıyla ve eğitim anlayışıyla büyüyen ve gelişen Yükselen Eğitim Kurumları artık Ankara’nın en güçlü ve başarılı okulları arasında yer almakta, Türkiye’deki eğitim kurumları arasında bir marka olma yolunda hızla ilerlemektedir. Yükselen Eğitim Kurumları yıllarca Ankara’nın en iyi liselerine öğrenci yetiştirme hedefini başarıyla gerçekleştirirken 2014 – 2015 eğitim öğretim yılından itibaren bünyesinde Anadolu Lisesini de açarak yalnızca liselere değil üniversitelere de öğrenci hazırlamaya başlamıştır. Eğitim Kurumlarımız bünyesinde 2016 – 2017 eğitim öğretim yılından itibaren hizmete giren Yükselen Fen Lisesi de Türkiye’nin en iyi fen lisesi olmayı kendine hedeflemiştir. 2018-2019 eğitim - öğretim yılında açılacak olan Doğukent Kampüsü ile de nitelikli eğitimin daha geniş kitlelere ulaştırılması amaçlanmaktadır.

ÖZEL YÜKSELEN ANADOLU VE FEN LİSESİ

Özel Yükselen Anadolu Lisesi 2014 – 2015 eğitim öğretim yılında, Özel Yükselen Fen Lisesi de 2016 – 2017 eğitim öğretim yılında Ankara’nın seçkin eğitim kurumlarından biri olarak eğitim - öğretime başlamıştır.
           Ülkemizin gereksinim duyduğu sağlam kişilikli, dürüst, çağdaş, Atatürkçü, ulusal değerlerine bağlı, evrensel bakış açısı olan, başarılı ve mutlu bir gençlik yetiştirmek Özel Yükselen Anadolu ve Fen Lisesinin öncelikli hedefidir. Öğrencilerimizi Türkiye’nin en güçlü, uluslararası nitelik taşıyan üniversitelerine yerleştirmek, geleceğin bilim insanlarını ülkemize armağan etmek bizler için çok önemlidir. Her öğrencimizin istediği, kendi belirlediği mesleğe yönelmesi onların başarısı ve mutluluğu için vazgeçilmez bir koşuldur. Sevdiği, ilgi duyduğu mesleği yapan insanlar kuşkusuz daha başarılı olacaklardır. Başarılı insan aynı zamanda mutlu insandır. Mutlu insan ise çevresini de mutlu eden insandır. Ülkemizin aydınlık yarınları için gereksinim duyduğu insan ise başarılı ve mutlu insandır. Özel Yükselen Fen ve Anadolu Lisesi yetiştirdiği başarılı ve mutlu öğrencilerle ülkemizin aydınlık geleceğinin mimarları arasında yer alma anlayışı ve inancı içindedir. Bu amaçla okulumuzda eğitim ve öğretim eş güdüm içinde yürütülmekte, akademik anlamda/alanda başarılı, ulusal değerlere bağlı nesiller yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Toplumsal duyarlılığı olan, sorumluluk sahibi ve sosyal bireyler yetiştirmek amaçlanmaktadır. Akademik hedeflerimize ulaşmak amacıyla okulumuzda hafta içi yapılan ders ve etütlerin yanı sıra hafta sonları yetiştirme ve destekleme kursları düzenlenmektedir.

Özel Yükselen Anadolu ve Fen Lisesi, yükselen gençliğin başarı ve mutluluğu tadacağı bir yuva olarak önceki yıllarda olduğu gibi 2018 – 2019 eğitim - öğretim yılında da gençlerimizi beklemektedir.