ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI YÖNERGESİ

ÖZEL YÜKSELEN ANADOLU LİSESİ VE FEN LİSESİ
BURSLULUK VE ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI YÖNERGESİ

Bu yönerge ÖZEL YÜKSELEN ANADOLU LİSESİ ve ÖZEL YÜKSELEN FEN LİSESİ eğitim kurumlarının 2017-2018 eğitim - öğretim yılında öğrenci seçme ölçütlerini belirtmek için düzenlenmiştir.

YÜKSELEN EĞİTİM KURUMLARI BURSLULUK VE ÖĞRENCİ SEÇME SINAVINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME
SINAV TARİHİ:  4 MART 2017 CUMARTESİ
SINAV SAATİ :  10.30
SINAV BAŞVURUSU : Sınava girmek isteyen öğrencilerimiz  www.yukselenkoleji.k12.tr adresinden online başvuru yapabileceklerdir.  Sınava girecek öğrencilerimizin 4 Mart 2017 Cumartesi günü başvuru belgesi ve kimlikleriyle en geç saat 10.00'da okulumuzda hazır bulunmaları gerekmektedir.

BURSLULUK VE ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI SORULARI VE SÜRELERİ

SINIF SORU SAYISI SÜRE
9. SINIF 90 100  DK.
10. SINIF 90 100  DK.
11. SINIF 90 100  DK.

SINAV KURALLARI

• Sınava geç kalan öğrenciler ilk 10 dakikadan sonra sınava alınmayacaktır.
  • Sınavın ilk 20 ve son 15 dakikasında öğrenciler sınav salonunu terk edemezler.
  • Sınav salonuna telefon vb. teknolojik araçlarla girilemez.
  • Sınav anında öğrencilerin kalem, silgi vb. eşya paylaşımları yasaktır.
  • Öğrencilerin sınav gözetmeninin optik kodlama talimatlarını dikkatli dinleyip optik formları eksiksiz doldurmaları gerekmektedir.
  • Sınavda kopya çekmeye teşebbüs eden öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır.
  • Öğrencilerin sınav bitiminde sınav kitapçıklarını ve optik formlarını gözetmen öğretmene teslim etmeleri gerekmektedir.

SINAV SONUÇLARININ AÇIKLANMASI
Özel Yükselen Anadolu Lisesi ve Özel Yükselen Fen Lisesi "Öğrenci Seçme ve Bursluluk Sınavı" sonuçları 17.03.2017 Cuma günü okulumuzun web sitesinde açıklanacaktır.
Her sınıf düzeyinde belirlenen taban puanın üzerinde puan alan öğrenciler kontenjan dâhilinde Özel Yükselen Anadolu Lisesine ve Özel Yükselen Fen Lisesine kayıt hakkı kazanacaktır.

SINAV SONUÇLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

10 ve 11. sınıf öğrencilerinin sınav sonuçları, öğrencilerin belirttikleri TM ( eşit ağırlık ) ve MF (sayısal ) alanlar gözetilerek farklı puan türlerine göre değerlendirilecektir.

SINIF ALAN PUAN TÜRÜ
10. SINIF MF YGS 1 PUAN