Dokuzuncu Sınıflar

diğer haberler / Tüm haberler için SHIFT'e basılı tutun. hepsini yükle
Salı, 19 Aralık 2017 13:16

ANADOLU MEDENİYETLER MÜZESİ

9. sınıf öğrencileriyle İlk Çağ tarihine ufak bir yolculuk yaptık. Gençlerimiz ile Anadolu Medeniyetleri Müzesini ziyaret ettik. Onların tarihi bilgilerini somutlaştırarak insanlık tarihinin gelişimini yakından incelemelerini sağladık. Bu tarihi gezimiz boyunca aynı zamanda “Müze nasıl gezilir?” sorusunu yanıtlayarak onlara planlı ve ortak hareket etme becerisi kazandırdığımıza inanıyoruz.

Kategori Genel

Özel Yükselen Fen ve Anadolu lisesi 9 ve 10. sınıf öğrencileri olarak online olarak gerçekleştirilen Bilge Kunduz Uluslararası Enformatik ve Bilgi-İşlemsel Düşünme etkinliğine katıldılar.

Bilgisayar bilimini ve bilgi işlemsel düşünmeyi her yaştan öğrenciye öğretmek amacı ile oluşturulan bu etkinlik sayesinde öğrencilerimizin bilgisayar bilimi ve bilgi işlemsel düşünme konularındaki farkındalıklarının artması amaçlanmıştır.

Herkesin her türlü teknolojik cihaza sahip olduğu günümüzde, öğrencilerimizi enformatik konusunda bilinçlendirmek son derece önem teşkil etmektedir. Etkili teknoloji kullanımının yanı sıra bilimsel olarak öğrencilerimizin teknoloji deneyimlerini arttırmak bilişim dersi hedeflerimiz arasındadır.

Kategori Genel
Konu:It was all full of cheerfulness last Friday at the Conference Hall of Yükselen College, as our debating contestants took their respective seats and geared for the much anticipated contest between the 9th and 10th graders.
The motion for the day was that, "Homework does not serve its intended purpose and should therefore be abolished". We had  the 9th graders as the affirmative team vehemently rising to speak FOR the motion on one hand, whiles the 10th graders representing  the opposing team  resisted it fiercely on the other hand, reiterating the need for its continuity, with the urgency it requires and thus, speaking AGAINST the motion that it should be abolished.
Indeed, to say that we are proud of them is an understatement. They exhibited a great deal of their argumentative skills all in an attempt to persuade the panel of judges and the audience to support their stance in the debate. Their performance was outstanding and reflected different dimensional approaches of the powers of conviction and rebuttals.
The audience was also kept fascinated and anxious throughout the contest.
At the end of the day, the 10th graders emerged victorious. More grease to their elbows. We CONGRATULATE them for their deeds of distinctions, and to our gallant 9th graders, we acknowledge their untiring efforts and wish them a better luck next time.

Kategori Genel

Her geçen gün teknolojinin büyüme hızı artıyor. Aynı yaş gruplarındaki öğrenciler Kodlama ve Robot içerikli projeler geliştirmekte ve bu alanda oluşturulan takımlar arasında yarışmalar düzenlenmektedir. Okulumuzda da her yıl olduğu gibi bu yılda “Kodlama ve Robot Takımı” kurulacaktır. Teknoloji ile yakından ilgilenen, “kodlama/robot” ilgisi olan 9. Sınıf öğrencilerimizin başvuruları beklenmektedir. Takım üyelerini belirlemek için katılmak isteyen öğrenciler arasından seçmeler yapılacak ve bu alanda başarılı olan öğrencilerimiz ile takımımız kurulacaktır.

HACKER: "Bilgisayar ve haberleşme teknolojileri konusunda bilgi sahibi olan, bilgisayar programlama alanında standartın üzerinde beceriye sahip bulunan ve böylece ileri düzeyde yazılımlar geliştiren kişi"

YÜKSELEN ANADOLU VE FEN LİSESİ

2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.DÖNEM 9 - 10 - 11. SINIF