Cumartesi, 27 Ekim 2018 13:36

ÇUBUK KAMPÜSÜ YEMEK KULÜBÜ "SIKMA" YAPTILAR

(1 Oyla)

Bu hafta yemek kulübü hem çok eğlendi hem de mükemmel bir lezzeti hiç zorlanmadan ortaya çıkarmayı başardı. Bir çoğunun ilk defa adını duyduğu Adana çay sofralarının vazgeçilmezi ‘’sıkma’’ ile imtihanları çok başarılıydı. İlk defa hamur yoğurdular, kıvamını tutturdular, oklavayla hamur açtılar ve saçta pişirip içlediler.

Yükselen Koleji Çubuk Kampüsü Lise idarecileri tam kadro kulübe ziyarete gelerek kulüp öğretmenlerine ve öğrencilerine zor bir yemeğin üstesinden gelme noktasında öğrencileri destekleyerek cesaretlendirdiler.

Geleneksel, ince gözleme tadında, peynir ve yufka ekmeğin birleştiği bir lezzet olan sıkma, sadece köy sofralarında değil piknikte ve çay sofralarında da yerini alır. Yükselen yemek kulübü gençliğinin ise sık sık sofralarında yerini alacağını da hazırlık ve pişirme aşamasında mutluluğu gözlerinden okunurken belli etti.

Okunma 232 defa Son Düzenlenme Cumartesi, 27 Ekim 2018 13:39