Çarşamba, 23 May 2018 16:11

MATEMATİK KÖYÜNDEYDİK

(1 Oyla)

Özel Yükselen Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri, farklı matematik eğitimlerinin bir parçası olan Matematik Köyü faaliyetlerine katılarak Matematik Köyü kurucusu Bilgi Üniversitesi Matematik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ali Nesin ve Türkiye Matematik Öğretmenleri Zümresi Başkanı Sayın Mustafa Yağcı ile matematiğin soyut dünyasına yolculuk yaptı. 3 günlük gezi programında öğrencilerimiz, Efes Antik Kenti, Şirince, Meryem Ana Kilisesi ve Kuşadası’nda farklı kültürel etkinliklerde bulundu. Doğal bir ortamda ve sadece matematiğe ayrılmış mekanlarda günlük hayatta matematiğin önemini anladılar. Matematik adına ülkemizde tek yer olan bu köyün kurulmasında ve yaşatılmasında emeği geçen Nesin Vakfı’na ve tüm destekçilerine gönülden teşekkür ediyoruz.

Okunma 447 defa Son Düzenlenme Çarşamba, 23 May 2018 16:12