Salı, 29 Ağustos 2017 00:47

(1 Oyla)

“30 AĞUSTOS”

ZAFER TÜRK MİLLETİ’NİN

95 yıl önce bugün tarihe şan, şeref ve gururla yazılacak olan bir mücadelenin zaferle taçlandırıldığı gündü. O gün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde Türk milleti sömürgeci ve işgalci devletlere karşı dişiyle, tırnağıyla, sırtında bebesiyle ama aklında tek bir fikirle mücadele etti: Tam bağımsız TÜRKİYE fikri. Türk milleti sömürülemezdi, bu büyük millet parçalanamazdı. Akif’in de dediği gibi:

“Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar,

Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var.”

Ve evet olmadı, başaramadılar, dokunamadılar vatanıma, evime, köyüme, bayrağıma. Kısacası bağımsızlığıma. Ulu Önder’inden aldığı, “Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!” emriyle adeta ölüme güle güle giden, bayrağımın al rengini kanlarıyla perçinleyen Türk milleti zafere ulaştı.

95 yıl sonra bugün bizler Ulu Önder’in açtığı bu yolda şimdi daha dik, alnı açık ve gururla ilerliyoruz.  Cumhuriyete sahip çıkacak ve yüceltecek olan nesilleri yetiştirebilmenin haklı gururunu yaşayan Yükselen Anadolu ve Fen Lisesi olarak Türk Milleti’nin Zafer Bayramı’nı kutlar, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına Allah’tan rahmet dileriz.

Okunma 140 defa Son Düzenlenme Çarşamba, 30 Ağustos 2017 00:44